Sušené jablká

Konzumácia sušeného ovocia má veľa výhod. Spája sa s lepším zdravotným stavom, poskytuje nevyhnutné minerály, vitamíny a vlákninu.

 

Prečo si teda pribaliť sušené ovocie na desiatu?

 

Sušené ovocie zachováva 100% minerálnych látok a 85% vitamínov z čerstvých plodín. Spolu so zvýšenou koncentráciou živín tak získate viac minerálov z ½ šálky sušeného ovocia ako z 1 šálky čerstvého. Hovoríme najmä o železe, draslíku, horčíku a zinku.

Sušené ovocie je bohaté na cukor (fruktózu a glukózu), preto sa právom považuje za energetickú bombu. Ak ho však porovnáme s mliečnou čokoládou, obsah kalórií je zhruba polovičný. Pre zdravie je však oveľa prospešnejšie dať si za hrsť sušeného ovocia namiesto čokolády.

Traduje sa, že jedno jablko denne nás udrží ďaleko od doktora, no sušené jablko nás udrží ďaleko od rakoviny. V jablku sa nachádzajú tzv. fytoživiny (prirodzene vyskytujúce sa výživné zložky rastlín), ktoré pôsobia ako antioxidanty a sú tiež dobrým zdrojom vlákniny, čím zbavujú telo rakovinotvorných látok.

 

Sušené jablká obsahujú približne 2,8 g vlákniny a približne 62 kalórií. Zachované sú v nich aj vitamíny A, skupiny B a pri šetrnom sušení aj vitamín C. Sušené jablká ocenia aj tí, ktorí sa snažia redukovať svoju hmotnosť, pretože obsahujú špeciálne enzými, ktoré pomáhajú pri rozkladaní tuku. Vitamíny skupiny B zasa podporujú činnosť mozgu.

 

Chrumkavé jablkové chipsy, ktoré Vám prinášame sú vyrábané z kvalitných jabĺčok vypestovaných v sadoch Južného Maďarska. Na sušenie sa vyberajú len prvotriedne plody od lokálnych pestovateľov. Sušenie prebieha na špeciálnej linke, kde sa šetrným spôsobom pre budúcich spotrebiteľov pripravujú tie najchrumkavejšie jablkové chipsy.  

 

Veríme, že Vám budú chutiť a že si ich zamilujete.

 

Záznamy neboli nájdené...